0

Často kladené dotazy ohledně

V této části naleznete odpovědi na nejzajímavější otázky, které kladete. Neváhejte se nás ptát na cokoliv.

Otázka:

Jestliže ohnu koberec a vidím jeho podklad – je tento koberec nekvalitní?

Odpověď:

Ne. Všechny koberce, kromě vlněných, jsou vyráběny s malými volnými místečky mezi vlasem. Pamatujte, že, kromě schodů, koberec leží rovně na zemi. Samozřejmě, že se dotykem ruky dá zjistit kvalita, či jak je koberec příjemný, jak je hustý nebo jak je vysoký, ale veškeré toto „testování“ provádějte na rovně položeném koberci.


Otázka:

Slyšel jsem, jak ušetřit na nákupu koberce. Prý stačí koupit levnější koberec a použít pouze kvalitní podložku.

Odpověď:

Je bez diskuse, že dobrá podložka pod kobercem zvyšuje jeho účinnost. Měli byste však pamatovat, že to, po čem přímo chodíte a s čím přicházíte do styku, je koberec a ne podložka. Je třeba si rozmyslet jestli vám záleží pouze na ceně, anebo chcete mít doma koberec, který splňuje vaše potřeby a vyhovuje vašemu životnímu stylu.


Otázka:

Slyšel jsem, že koberec s filcovým podkladem je daleko lepší a dražší než koberec s obyčejným podkladem.

Odpověď:

Koberce s filcovým podkladem jsou v posledních letech velmi oblíbené a zažívají tzv. „boom“. Jejich výhoda je v lepším zateplení koberce, v menší kročejové hlučnosti a ve větší měkkosti koberce při našlapování.
Je třeba si rozmyslet do jaké místnosti budete koberec pokládat. Zda se jedná o místnost studenou či teplou, atd. Cena koberců na filcu je cca o 20 až 30 Kč na 1m² vyšší než u koberce s normálním podkladem.


Otázka:

Jak nejlépe zaměřit koberec?

Odpověď:

Místnost je před pokládáním koberce potřeba změřit a zakreslit opravdu pečlivě. Pokud si na tento úkon netroufáte, můžete využít náš Vyměřovací servis.

Případné další dotazy vám rádi zodpovíme na info@kobercekk.cz