0

Proč právě koberec?

V dnešní době jsme doslova zaplaveni nabídkou zboží a produktů. Výjimkou není ani trh s podlahovými krytinami, který nabízí velmi široké spektrum různých druhů. Výběr vhodné a té nejlepší varianty se tak stává velmi složitým a časově náročným procesem. V našem článku vám rádi pomůžeme s rozhodováním a prozradíme několik užitečných informací, proč by se vaší volbou měl stát právě koberec.

Kusový koberec

Proč dát přednost zrovna koberci?

Následující výčet shrnuje klíčové vlastnosti koberce a vyjmenovává důvody, proč vybrat právě tuto podlahovou krytinu.

  • Koberec je teplý, měkký a příjemný na dotek.
  • Pokládku koberce zvládnete i vy sami. 
  • Výběr koberce není velká investice.
  • Současný trh nabízí širokou škálu struktur, barev a vzorů.
  • Díky moderním technologiím je koberec šetrný k našemu zdraví.
  • Koberec vytváří a umocňuje pocit tepla domova.
  • Zastává funkci izolace a v místnosti udrží až o 25 % více tepla.
  • Svou výhřevností snižuje náklady na vytápění místnosti = úspora energie.
  • Koberec snižuje hlasové ozvěny v místnosti, a naopak vytváří příjemnou akustiku.

Koberce jsou také velmi častou a vhodnou volbou do panelákových bytů. Zastávají funkci odhlučňovací ochrany a vy tak chráníte sebe, ale zároveň vaše sousedy před nepříjemnými zvuky. Své nezastupitelné místo má tato podlahová krytina také v dětských pokojích. Malé děti tráví většinu času na zemi, kde si hrají a objevují různá zákoutí vašeho domova. Koberec jim tak zajistí dostatek pohodlí a komfortu při jejich výpravách.

poradna-proc-vybrat-koberec

Další skvělou vlastností koberce je jeho variabilita. Pokud toužíte pouze po designové změně vašeho pokoje, tak věřte, že právě koberec vám skvěle poslouží. Nemusíte ihned měnit celou podlahu, váš pokoj postačí doplnit o Kusový koberec. Přísloví ,,za málo peněz hodně muziky“ zde platí téměř doslova.

Poslední novotou ve světe koberců se stal Travní koberec. Tento typ se nejvíce hodí do venkovního prostředí. Své místo si proto najde jak na balkoně, terase, nebo také v místnosti. Při rozhodování o jeho umístění se fantazii meze nekladou a vy tak můžete mít svůj kousek trávníku téměř kdekoliv. 

Pokud vám náš článek pomohl s rozhodováním a vy už nyní máte jasno, že koberec je tou pravou volbou, čeká vás ještě samotný výběr vhodného kandidáta. O tom, jak vybrat koberec do domácnosti, se více dozvíte v našem článku Výběr koberce a jiných podlah.