0

Kusový koberec nebo metráž?

Preferujete doma doplňkové kusové koberce nebo metráž pokrývající celou podlahu pokoje? Podle parametrů doporučíme možné způsoby využití těchto koberců.

Metrážový koberec - interiér Pro svou estetickou a izolační funkci patří koberce neodmyslitelně k nezbytnému vybavení našich domácností. V dřívějších dobách metrážový koberec, coby nejoblíbenější podlahová krytina na trhu, dominoval většině interiérů – obývacím pokojům, dětským pokojům a ložnicím. V dnešní době v domácnostech převažují plovoucí, dřevěné či PVC a vinylové podlahy. Přesto žádná jiná podlahová krytina nenavodí takový dojem tepla, útulnosti a přívětivého domácího prostředí, jako právě kvalitní koberec. Navíc mají koberce nespočet praktických vlastností: pohlcují prach, zadržují teplo, tlumí hluk, zlepšují akustiku a jsou velmi příjemné při kontaktu s bosou nohou.

Koberců je v dnešní době nepřeberné množství. Neváhejte se o tom přesvědčit a prostudujte náš sortiment metrážových koberců. Tolik typů, vzorů a materiálů Vás na jednu stranu jistě potěší, ale na druhou stranu Vám výběr nijak neulehčí. Pokud si nevíte rady, rádi Vám pomůžeme, neváhejte nás kontaktovat.

Jak je to s údržbou a životností koberce?

Nutno konstatovat, že se skutečně kvalitním zpracováním koberce odpadají i tolik obávané starosti o jeho údržbu. Pravidelná péče a kvalitní vysavač je nezbytností, ale efektivní čištění koberce není v dnešní době skutečně nic složitého.

Životnost koberce se počítá poměrem množství vláken k výšce vlasu. Obecně důležitou vlastností koberce je hustota vlákna. Čím vyšší je počet vláken na metr čtvereční, tím vyšší je odolnost proti oděru a mechanickému opotřebení.

Materiál

Z hlediska materiálu je na výběr z umělých či přírodních vláken. U celoplošných koberců vede umělé vlákno, zvláště polyamid, který je velmi praktický a co do použití nesmrtelný. Často se používá také polypropylen, který si zase poradí s vlhkostí v místnosti. Polyamidové i polypropylenové koberce se využívají spíše v celé ploše a v místnostech, které jsou hodně používány. K nejdražším kobercovým kouskům se řadí ty z přírodních materiálů (kokosové vlákno, hedvábí, vlna). Tyto typy jsou rozhodně náročnější na údržbu, zato bezkonkurenčně nejlépe vedou teplo. Z přírodních materiálů se vyrábějí především kusové koberce. Nepřehlédněte naši hvězdnou nabídku luxusních vlněných koberců v kusovém provedení.

Do kterých místností se hodí metrážový koberec?

Pokud zvolíme vhodný typ koberce, není kromě koupelny a toalety v bytě místnost, kam by se nehodil. Vstupní hala, chodba a kuchyně si samozřejmě žádají odolnější typ ve formě zátěžového koberce. Ten doporučujeme také do pracovny a případně v nějakém vhodném vzoru třeba i do dětského pokoje. Do obývacího pokoje a ložnice podle dispozic a rozpočtu volíme luxusní nebo též velmi oblíbenou standardní kvalitu metrážového koberce.

I v dětském pokojíčku uvítáme metrážový koberec. Účinně totiž tlumí hluk, otřesy a dupot dětských nohou. Obzvlášť malé děti tráví mnoho času hraním na zemi, proto je celoplošný koberec vhodný i z důvodu tepelné izolace.

Kusový koberec - interiér

 

Kusové koberce krášlí interiér

I v případě, že se rozhodnete pro jiný typ podlahy, oblíbený pro svou nenáročnou údržbu (PVC nebo vinylová podlaha, parkety či některý z typů plovoucí podlahy), stejně často hledáte doplněk ve formě kvalitního kusového koberce, který pozvedne útulnost interiéru o 100 %.Díky originálnímu kusovému koberci nebude Váš domov nikdy působit chladně a neosobně. Tento ostrůvek měkkosti a domácího pohodlí se pokládá s oblibou např. pod konferenční stolek nebo před televizi. Také u postele oceníte designový luxusní kousek s vyšším vlasem pro měkký pohodlný došlap. Každému dětském pokojíčku bude slušet hezký hrací koberec s nápaditým vzorem.

 Pokud se rozhodnete vybavit Váš byt nebo dům metrážovým či kusovým kobercem z naší nabídky, neváhejte nás kontaktovat! Vše s Vámi rádi zkonzultujeme a pomůžeme Vám s vhodným výběrem zboží přesně na míru. Rychle a profesionálně k Vaší plné spokojenosti.