0

Jakou podlahu zvolit do dětského pokoje

Pro naše drahé ratolesti chceme jen to nejlepší. Jakou podlahu vybrat do dětského pokoje, aby plnila svou funkci co možná nejlépe? Skvělou volbou je dětský koberec v metráži či dětský kusový koberec, který splní všechny požadavky na ideální podlahu pro děti. 

Podlaha v dětském pokoji a hračkxDětský život je pestrý

Pokojíček spokojeného dítěte by měl odpovídat jeho aktuální životní fázi a být v souladu s jeho potřebami. Ptáte se, co potřebuje každé dítě? Přeci prostor pro rozlet a realizaci svých snů a zájmů! Ať už malý dětský pokoj nebo velký, vždy musí poskytovat nezbytnou míru pohodlí, aby se zde děti cítily dobře a v bezpečí. 

Dětský koberec neplní jen funkci kreativního a pestrého doplňku. Jedná se především o bezpečnostní prvek, který díky svému povrchu a tloušťce zabraňuje úrazu při pádu. Zároveň dětský koberec samotným pádům předchází díky svému neklouzavému povrchu.

Proč zvolit do dětského pokoje právě koberec?

Hledáte inspiraci pro dětský pokoj snů? Začněte od podlahy! Asi žádná jiná podlahová krytina nevytvoří takový dojem rodinného tepla a útulnosti jako právě koberec. Koberec v dětském pokoji musí být především hezký a pohodlný. V případě batolat je také důležitá dobrá izolace a schopnost výhřevnosti od země. Malé děti tráví většinu svého aktivního dne na zemi a hrají si převážně vsedě či vleže právě na koberci. První samostatné pohyby jako je lezení, plazení a počáteční krůčky – to vše se vašemu drobečkovi bude nejlépe dařit právě na podlaze, kde je položený barevný koberec určený přímo pro děti. 

Další variantou je kvalitní vinylová podlaha, která dobře odolává škrábancům, fixkám a jiným neplechám. Zvolit můžete také pěkné barevné lino, které do dětského pokoje seženete bez problémů. Ale i v tomto případě doporučujeme doplnit ho alespoň malým ostrůvkem měkkosti a útulnosti. Kusový dětský koberec s hezkým a zábavným vzorem zkrátka nesmí chybět v žádném dětském pokoji! Takový koberec se silnicí nebo městem, které je neustále k dispozici všem autíčkům, mořský svět pro dobrodružné výpravy vaší malé mořské víly nebo třeba skákací panák, který hravě napraví nejeden propršený den. To vše jsou varianty koberců, které budou děti milovat. Na dětské kusové koberce s nápadem jsme odborníci. A nemějte obavy, pokud vás tlačí rozpočet, i levné dětské kusové koberce udělají mnoho parády!

Něco pro rodiče

Takže jaký koberec do dětského pokoje? Každý rodič ocení především účelnost a snadnou údržbu podlahy v dětském pokoji. Dětský koberec v pokojíčku musí umět odolat ledasčemu: uměleckým a jinak výtvarným projektům, domácím zvířátkům, svačinovým haváriím, polštářovým bitvám, kolečkové židli, ale především neustálému pohybu. Naštěstí v současné nabídce není problém volit dětský koberec vysoké kvality, jehož údržba je více než snadná. Kvalitní koberec dobře odolává všem vnějším vlivům, jednoduše si zachovává svou strukturu i původní barevnost, dobře se čistí od odolných skvrn a svou kvalitu je schopný si udržet po celé roky.

Výhody koberce

Oproti jiným podlahovým krytinám, jako je například kvalitní vinyl či podlaha z PVC nebo ze dřeva, představuje koberec tu nejteplejší a nejútulnější variantu. Protože všichni chceme pro své děti jen to nejlepší, měli bychom výběr podlahy do dětského pokoje podrobit nejpřísnějším kritériím.

Dětský koberec musí být především:

  • hezký a barevný
  • komfortní a pohodlný na dotek
  • sladěný se zbytkem interiéru
  • snadno udržovatelný
  • odolný vůči vlivům a působení vnějšího prostředí (barvičky, modelína, jídlo, pojízdné hračky, kolečkové pracovní židle, domácí zvířátka…)

Neváhejte prozkoumat náš sortiment podlahových krytin a pestrou nabídku dětských koberců. Nebo nás rovnou navštivte v kterékoli z deseti prodejen, rádi Vám se vším poradíme a pomůžeme s výběrem té nejlepší varianty.