0

Koberec pro stylový interiér

Koberce, koberce, koberečky – jejich nabídka je v dnešní době doslova nepřeberná. A to je úžasná příležitost, jak docílit interiéru snů. Zároveň však tato pestrá pleta vzorů, materiálů a barev znesnadňuje zákazníkovi výběr. Poradíme vám, podle čeho se orientovat, abyste docílili požadovaného efektu.

Kusové koberce

Skandinávské bydlení s kobercemVýběr kvality

Současní čeští zákazníci se čím dál více orientují na výběr kvalitního materiálu. Zdaleka už neplatí, že hlavním kritériem výběru je pouze cena. Celospolečenské povědomí se posunulo na úroveň, že do bydlení se vyplatí investovat. A to platí i o výběru koberce. Náš sortiment je příkladem toho, že skutečnou kvalitu pořídíte za rozumnou cenu.

Úloha designéra

Stále více klientů svěřuje vybavení své domácnosti do rukou zkušeného designéra, který ji zařídí od koberce, přes nábytek, až po veškeré drobné detaily. Za službu sice zaplatíte, ale výsledek můžete očekávat velkolepý za současné úspory svého drahocenného času. Pokud patříte k nadšencům, kteří rádi zařizují podle vlastní fantazie, podívejte se na malou inspiraci stylů bydlení.

Styl přírodní, rustikální

Podlaha přírodního stylu bydlení bývá jednoduchá dřevěná či kamenná, doplněná o kusový koberec přírodní struktury barvy lesa, půdy, dřeva či louky (odstíny zelené, okrové, hnědé, terakota). Ostatní textilie bývají též jednoduché, často lněné se vzorem proužku, kostky či květinovým. Provedení nábytku je masivní, často matné či s patinou.

Skandinávský styl bydlení

K velmi oblíbeným stylům zvláště mladých rodin se řadí styl skandinávský, který se vyznačuje svou jednoduchostí a čistou linií. Tento styl je svěží, hravý a mnohostranný. Pracuje s barvami jasně modrými, teple červenými a krémově bílými. Nebojí se využít kontrastu. Vzory jsou výrazné, obvykle velké a optimistické. Podlaha je zpravidla dřevěná, krytá dominantně vzorovaným kobercem, nebo využívá bílého koberce hrubšího střihu, případně vlněného koberce s vysokým vlasem. Nábytek bývá jednoduchý, vzdušný a funkční.

Moderní styl

Hranice tohoto stylu jsou neustále v pohybu, určuje je aktuální trend. Nábytek se využívá velmi úsporně, důraz je kladen na technické vybavení, doplňky jsou studené, převažujícím materiálem je sklo, kov či napodobeniny dřeva nebo kůže. Jako jediný zástupce textilie bývá na podlaze jednoduchý koberec v unifikované barvě. Koberec je tak jediným „teplým“ bodem interiéru.

Inspirace exotikou

Vliv Orientu, Afriky či Indie se promítá do specifického exotického stylu bydlení. Podlahy pokrývají orientální, čínské nebo nomádské koberce. Nábytek se kombinuje solitérně a často je z vyřezávaného dřeva. Oblíbenými doplňky jsou paravány, nízké stolky a rozmanité mosazné předměty. Stěny a textilie jsou často v tmavě červených, modrých či zlatých odstínech.