0

Textilní podložka – šetří vaši peněženku, čas i přírodu

Je vaším snem kvalitní PVC podlaha, ale odrazuje vás od ní časově náročná a nákladná příprava podkladu? Zoufáte si nad nerovnostmi, které bude potřeba nejdříve zakrýt a vyrovnat, než vůbec přistoupíte k samotné pokládce? Pak je pro vás ideálním řešením PVC podlaha v kombinaci se samovyrovnávací textilní podložkou. Podlaha je s ní odolná proti nerovnostem primární podlahy, na kterou se krytina bude pokládat, dále se vyznačuje rozměrovou stálostí a má tvarovou paměť. Navíc je tichá a příjemná na došlap. 

Francouzská společnost Gerflor, která patří mezi nejkvalitnější výrobce podlahových krytin a sama o sobě je více než dostatečnou zárukou kvality, nabízí hned několik komplexních výrobních řad PVC podlah, které vynikají díky unikátní patentované textilní podložce.

Co je textilní podložka?

Textilní podložka Gerflor je složena z technologicky zdokonalených vláken, která jsou z více než 95 % vyrobena z recyklovaných materiálů. Podložka je doplněna o kompaktní vyrovnávací vrstvu PVC a díky unikátní patentované technologii vyplní a zakryje drobné nerovnosti podkladu. Tyto vlastnosti vám zaručí předejít nejčastějším chybám, které vznikají při pokládce PVC podlah. S textilní podložkou tedy není zapotřebí podklad složitě a zdlouhavě připravovat. Stejně tak v novostavbách můžete zapomenout na stěrku a lepidlo – PVC v kombinaci s textilní podložkou stačí jednoduše položit a máte hotovo! Nicméně vždy doporučujeme, aby profesionální podlahář vyhodnotil situaci přímo na místě, zejména při řešení rekonstrukcí. 

Jaké výhody nabízí textilní podložka?

  • Rychlost a jednoduchost pokládky. Ještě nikdy nebylo pokládání PVC krytiny tak snadné. Textilní podložka dokonale přilne k podkladu a vyplní jeho drobné nerovnosti. Do 40 m² není potřeba PVC celoplošně lepit. Šetří tak váš čas a především náklady.
  • Vysoká odolnost. Pružnost vláken, z nichž je textilní podložka vyrobena, zajišťuje vysokou odolnost, PVC je díky textilní podložce pevnější a odolnější vůči drobným nerovnostem na primární podlaze.
  • Akustický a tepelný komfort. Vysoká hustota vláken v textilní podložce poskytuje výbornou zvukovou izolaci a znatelně redukuje kročejovou hlučnost (zvuková izolace dosahuje průměrně 16 dB). Zároveň skvěle kumuluje teplo v místnosti a poskytuje příjemný hřejivý pocit pro bosá chodila.
  • 100% voděodolnost. Textilní podložka si hravě poradí s vlhkým prostředím a je plně přizpůsobena pro kuchyně, koupelny a prádelny.
  • Antibakteriální vlastnosti. Textilní podložka od Gerflor je napuštěna speciální antibakteriální složkou Sanosol, která účinně zabraňuje šíření plísní a bakterií.
  • Zdravotní nezávadnost. Textilní podložka neobsahuje žádné zdraví škodlivé látky (karcinogeny, reprotoxika, změkčovadla, těžké kovy).
  • Ohleduplnost k přírodě. Textilní podložka od společnosti Gerflor je z více než 95 % vyrobena z recyklovaného materiálu (plastových lahví). Jejím pořízením se připojíte k ekologicky zodpovědnému přístupu a šetrnosti k životnímu prostředí.

Pro koho se textilní podložka hodí?

Pro každého, kdo ocení úsporu nákladů při realizaci PVC podlahy. Správná volba vám totiž ušetří peníze i čas. Nejen že nebudete muset 24–48 hodin čekat na vyschnutí stěrky, ale budete i překvapeni, jak radikální budou finanční úspory na m². PVC spolu s textilní podložkou je vhodné do všech typů místností, ať už v bytě a domě, či na chatě a chalupě. V kombinaci s atraktivním dekorem a speciální povrchovou úpravou PUR vyhoví tato PVC podlaha nárokům každé domácnosti. Textilní podložku od Gerflor velmi ocení i rodiny s malými dětmi. Díky podložce bude dětem dopřáno vše, co potřebují: bezpečný, zdravotně nezávadný prostor ke hře, hřejivost a příjemné teplo od země. Vám zase na oplátku poskytne dobrý pocit, že díky zvukové izolaci nemusíte krotit dynamiku vašeho každodenního života. Navíc děti tráví spoustu času hraním na zemi a na této podlaze budou mít příjemný komfort (na rozdíl od studené a tvrdé laminátové podlahy).

Proč zvolit PVC a textilní podložku právě od Gerflor?

Samotné zpracování PVC stejně jako textilní podložka od Gerfloru představují skutečný převrat ve světě podlahových krytin. Ačkoli je na trhu možné vybírat ze spousty PVC podlah, jediný Gerflor nabízí patentovanou textilní podložku, která dokáže spolehlivě vyrovnat drobné nerovnosti podkladu. Speciální technologie, která je použita při výrobě této textilní podložky skvěle doplňuje vlastnosti PVC podlahové krytiny a dodává všem produktům Gerflor výborné uživatelské vlastnosti. Snadná pokládka, vysoká odolnost, komfort – to je základní trojice benefitů, kterými textilní podložka obohatí vaši vysněnou PVC podlahu. 

Gerflor nabízí několik kolekcí PVC podlah v kombinaci patentovanou textilní podložkou, které se od sebe odlišují užitnou třídou, celkovou tloušťkou krytiny a vzorem dekorů. Nejrozšířenější řadou samovyrovnávacích PVC podlahových krytin je Gerflor Texline, která je vhodná jak pro bytové využití, tak i např. pro méně namáhanou domácí kancelář. Gerflor HQR je naopak díky vysoké odolnosti proti opotřebení nejlepší variantou do namáhaných komerčních prostor. 

Jestliže jste se rozhodli pro kvalitní PVC podlahu a už jen váháte nad tím, kterou výrobní řadu od Gerflor zvolit, neváhejte se na nás obrátit. Vyškolený personál Koberce K+K nabízí konzultaci u zákazníka zdarma a rád vám pomůže s vhodným výběrem.