0

Co s černými šmouhami na podlaze? S tenisákem s nimi zatočíte!

Ani nevíte, jak se tam objevily, ale jsou tam. Černé šmouhy na PVC nebo vinylové podlaze vypadají opravdu jako pěst na oko. Poradíme Vám, jak se jich zbavit. Vtipně, jednoduše a efektivně. Stačí Vám k tomu obyčejný tenisový míček!

Pozor na černou podrážku i gumové hračky

Komu by nevadily nevzhledné tmavé šmouhy na podlaze? Způsobuje je nejen obuv s černou podrážkou, ale překvapivě i mnoho neškodně vyhlížejících dětských hraček. Vozík s gumovými kolečky nebo hračka do vody, která se nedopatřením dostala do obýváku a posloužila jako brusle. O voskovkách ani nemluvě. Zkoušeli jste šmouhy odstranit všemožnými čistícími prostředky a bez úspěchu? Občas je nejjednodušší řešení to nejlepší.

Vemte do ruky tenisák

Nemusíte být zrovna hráč tenisu nebo pejskař, abyste doma našli starý tenisák. Pokud přesto žádný nenajdete, skočte k sousedovi nebo do obchodu. Nebojte se, šmouhy Vám zatím nikam neutečou. Teprve až je začnete míčkem gumovat, uvidíte, jak Vám mizí před očima. Snadno, rychle a bez následků. Žádné škrábance na podlaze nebo vybělená místa. Jedinečný povrch tenisáku smaže všechny šmouhy a zanechá podlahu opět zářivě čistou.

Zapomeňte na experimenty s čistidly, která by mohla PVC či vinylovou podlahu nenávratně poškodit. Čištění pomocí tenisáku je šetrné, velice účinné a zábavné. Jen pozor, pokud máte psa, připravte si raději zásobu míčků. Nejspíš Vám budou během čištění záhadně mizet :-)