0

Teplo velikým tempem zdražuje. My vám poradíme, jak na vytápění opravdu ušetříte!

Venku je chladno a nevlídno a vy se těšíte domů. Jenže ouha! Zrovna když začala topná sezóna, dodavatelé energií oznámili zdražení. A tentokrát opravdu masivní, až o několik desítek procent. Co dělat? Buď můžete vypnout topení a drkotat zuby, nebo na to jít chytře. A tím nemyslíme nakoupit celé rodině papuče – ty by pod stromečkem asi velkou radost neudělaly. Mnohem lepší je pořídit si koberec. Ptáte se proč? Silný koberec dokáže tak dobře kumulovat teplo, že sníží výdaje až o pět procent!

Běhá vám doma mráz po zádech?

Výhled na topnou sezónu není z hlediska cen energií příliš růžový. Podle některých odhadů vzrostou ceny elektřiny o třetinu a plynu o polovinu. A to s rodinným rozpočtem zatřese opravdu hodně. Jistě, někde se ušetřit dá. Ale netopit v zimě? To si nedovede představit asi nikdo z nás, zejména pokud má malé děti. Přitom topná sezóna se domácnostem vždy prodraží bez ohledu na to, jakým způsobem vytápějí. Citelně vyšší účty budou platit hlavně obyvatelé bytů či domů vytápěných elektřinou. Mírnější nárůst zaznamenají ti, kteří vytápějí zemním plynem. Ani lidé odebírající teplo centrálně nebudou skokového zdražení ušetřeni.

Pěkný koberec zahřeje nejenom u srdce

Lidé si často koberec pořizují z estetických důvodů. Je totiž skvělým doplňkem interiéru, pomocí koberce můžete podtrhnout designové ladění svého domova, ať už třeba strohý skandinávský dekor, nebo naopak extravagantní glamour styl. Koberec byl prostě povýšen na pomyslnou třešinku na dortu vystylovaného interiéru. Nesmí se však zapomínat na jeho prapůvodní funkci. Už v pravěkých chýších ležely na podlaze koberce, aby chránily jejich obyvatele před chladem. Ve středověkých hradech visely dokonce i na zdech, aby byla kumulace tepla ještě účinnější. Tepelná izolace je skutečně největším bonusem, jaký Vám může kvalitní koberec nabídnout.

3 tipy na koberce, které reálně šetří náklady na vytápění

Peníze vám ušetří každý koberec, protože platí, že lepší nějaká tepelná izolace než žádná. V každém případě je ale pro kvalitnější zateplení od podlahy vždy lepší volit koberec se silnější textilní podložkou, která se spolehlivě postará o dobrou kumulaci tepla. Pokud je totiž například pod vaším pokojem nezateplená místnost, třeba sklep, a nemáte zrovna podlahové vytápění, chlad proniká přes podlahu a vy pociťujete zimu, i když topíte. Tomu efektivně zabrání právě koberec se silnou textilní podložkou a hustě tkaným vlasem. Takto vylepšený koberec ušetří až 5 % výdajů za vytápění. To může za topnou sezónu činit až dva tisíce korun. Investice do kvalitního koberce se tedy brzy vrátí. A ještě si zkrášlíte svůj interiér!

1. Metrážový koberec Leon Termo

Jestliže je lev králem zvířat, metrážový koberec Leon Termo zase kraluje mezi teplými koberci. Teplo se skrývá už v jeho názvu. Nebývale silná textilní podložka, tvořená dvojitým podkladovým termo filcem, u tohoto koberce zajistí vysokou kumulaci tepla. Nabízí se v atraktivních moderních barvách, které oživí každý interiér. Koberec Leon termo je vyrobený z polypropylenu, který je velice odolný proti zašpinění. Pevná smyčka zajišťuje snadnou údržbu. Sami se o síle koberce Leon termo přesvědčíte, když ho na jedné z našich prodejen vezmete do ruky – je to prostě pořádný kus materiálu! I laik pozná, že zateplení díky tomuto silnému koberci opravdu musí fungovat.

2. Metrážový koberec Serenade

Jako serenáda se dříve označovala příjemná večerní píseň. Luxusní metrážový koberec Serenade je také příjemný, zejména večer, když vás po příchodu domů zebou nohy. Zesílená modrá textilní podložka v kombinaci s hustým a jemným střiženým vláknem zajistí dokonalou tepelnou pohodu v místnosti. Jednobarevné provedení předurčuje koberec Serenade do jakéhokoli interiéru. Kvalitní polyamidové vlákno je odolné proti vyšisování a navíc se snadno udržuje. Nejen teplý a hřejivý, ale také moderní, luxusní a elegantní – takový je koberec Serenade!

3. Metrážový koberec Olympic

Olympionik mezi teplými koberci – to je metrážový koberec Olympic, jeden z nejprodávanějších koberců vůbec. Díky textilní filcové podložce a pevně utažené husté smyčce skvěle tepelně izoluje. Nabízí se v příjemných teplých barvách, které ještě více prohloubí hřejivou atmosféru v místnosti. Vyrábí se z polypropylenu a má vysokou hustotu vlasu. Díky zmíněné pevně utažené smyčce dobře odolává opotřebení a jednoduše se udržuje. Další výhodou koberce Olympic je jeho decentní vzorování, na kterém je jen stěží vidět nečistota.

Už jste si vybrali koberec, který pomůže udržet teplo ve vaší domácnosti? Podívejte se do naší široké nabídky kusových či metrážových koberců, nebo nás navštivte v jedné z našich deseti prodejen. Rádi vám s výběrem pomůžeme!