0

Je PVC/vinylová podlaha chemicky nezávadná?

Přemýšleli jste nad tím, jestli je Vaše podlaha nezávadná? Možná máte malé dítě, které Vám začalo lézt po podlaze nebo prostě jen přemýšlíte o nezávadnosti Vaší vinylové podlahové krytiny. V následujícím článku se podíváme na zdravotní nezávadnost vinylové podlahy.

Nabídka PVC a vinylových podlah

Je PVC podlaha (vinyl) nezávadný?

Jedna z nejmodernějších podlahových krytin oblíbená zejména pro svoji jednoduchou pokládku a údržbu. Vinylová podlaha je velice pružná a odolná. Je vyráběná jak v metrážovém provedení, tak v dílcích, ať už lepených nebo v systému click. Spousty z Vás, si při vyslovení slova “polyvinylchlorid“ představí staré „lino“ používané v panelácích nevalné kvality a vzhledu. O jeho zdravotní nezávadnosti nemluvě. Tento starý PVC materiál obsahoval chemická rozpouštědla a ftaláty.

U dnešních moderních PVC (vinylových) podlah tyto rozpouštědla opravdu nenajdete, samozřejmě pokud se jedná o kvalitního výrobce a značku. Někteří výrobci jako třeba francouzská firma Gerflor dokonce garantuje naprostou zdravotní nezávadnost jejich podlahových krytin. Tato firma jako jedna z prvních zcela upustila od použití ftalátů, které se používaly jako změkčovadla do podlahových krytin. Podlahové krytiny od této společnosti jsou vyrobeny v souladu s evropskou směrnicí REACH (nařízení o registraci, vyhodnocování, schvalování a omezování chemických látek).

Moderní vinylové krytiny mnohdy obsahují méně netoxických rozpouštědel, než je obsaženo v kontrolovaných dětských hračkách z umělé hmoty. Vinylové podlahy neobsahují žádné těžké kovy, barviva, stabilizátory, toxická změkčovadla a formaldehyd.

Závěrem můžeme naše zákazníky jen ubezpečit nad zdravotní nezávadností vinylových krytin od firmy GERFLOR. Můžete zcela bez obav proto tento vinyl instalovat do pokojů Vašich dětí.