0

Moderní šedohnědá barva Taupe

Stejně jako ve všech odvětvích bytového designu, také u podlahových materiálu se stále více mluví o odstínu zvaném TAUPE. Je to velice nenápadná barva, která odpovídá dnešním moderním trendům.

Ten, kdo dal název této škále barev, je krtek z francouzského překladu Taupe. Stalo se tak díky barvě jeho srsti. Nejedná se o šedou ani o hnědou barvu, ale spojením těchto dvou barev vzniká zajímavý odstín, v češtině řečeno šedohnědý. Není ani světlý a není ani tmavý. Je to uklidňující barva, která se vyjímá v každém interiéru.

Taupe je neutrální, nadčasová a elegantně působící. Má jednu velkou výhodu - díky svému zbarvení se k ní hodí téměř jakékoliv barevné doplňky a různé druhy materiálů. U Taupe se krásně vyjímá jako doplněk např. barva fialová, tyto dvě barvy mají v dnešní době rádi muži i ženy. Taupe se v interiérech perfektně doplňuje s hojně používanou bílou barvou a je možné, že v budoucnu by Taupe mohla bílou barvu úplně nahradit. 

Ovšem ne všechny barvy se přeci jen hodí. Vyhýbat bychom se měli kombinaci Taupe a žlutých až zlatavých odstínů. S tím si Taupe opravdu nerozumí. Zapomeňme tedy na použití žlutých doplňků a dubové podlahy.

Z podlahových krytin vám můžeme Taupe nabídnout například jako kvalitní a zátěžové PVC s textilní podložkou HQR Rouhg Taupe nebo třeba jako krásný doplněk v podobě kusových koberců, kterých je nepřeberné množství např. kusový koberec Cha Cha 535

Závěrem bychom mohli říci, že si tato barva postupně nachází stále více místa v našich domovech. Perfektně doplní a zútulní prostory, kde trávíme spoustu našeho volného času.