0

Vinylová podlaha Texline je trend

Jednou z posledních novinek na trhu podlahových krytin jsou vinylové podlahy s textilní podložkou od francouzské společnosti Gerflor.

PVC a podlaha a vinyl

Pojďme si ve stručnosti říci, co to vlastně vinyl je. Vinyl je vícevrstvá syntetická krytina vyrobená polymerací z vinylchloridu. Ano, dříve byl tento materiál znám pouze pod pojmem PVC podlaha. A s rostoucí popularitou se mu zjednodušeně začalo říkat vinyl. Vyrábí se v rolích různých šíří, tzv. metráži i jako dílce.

Vinyl je odolný vůči vodě a vlhkosti, a proto se vlhkostí nedeformuje. Vinyl má také velmi dobré akustické vlastnosti, malý tepelný odpor, je rozměrově stabilní a na povrchu působí teplým dojmem. Materiály použité na podlahu se dělí podle třídy zátěže, kdy vyšší třída značí vyšší zátěžovou odolnost.

Firma Gerflor přišla na trh s podlahovou krytinou s tzv. „samo vyrovnací textilní podložkou“. Ať už se jedná o řadu Texline, HQR nebo Home Comfort. Tato podlaha má tu výhodu, že se dá pokládat na drobné nerovnosti, a to bez lepení. Umí vyrovnat nerovnosti podkladu. Mezi její přednosti patří mimo jiné i rozměrová stálost, tlumení kročejového hluku, realistický vzhled, odolnost vůči vzlínající vlhkosti a kompaktní vyrovnávající vrstva. Rovněž působí jako tepelná akumulace ve Vašem domově. Tyto podlahy jsou ideální k překrytí tvrdých hlučných podlah. Oproti laminátové podlaze jsou velmi tiché a nejsou tak tvrdé jako laminát. Tato podlaha je odolná proti otlakům a má svoji tvarovou paměť. Tento materiál lze pokládat na dřevěné palubky, dlažbu, beton a vinyl. Mezi jeho další výtečné vlastnosti patří jednoduchá údržba a odolnost proti roztržení. Také díky těmto výhodám se stává na trhu velice oblíbeným a žádaným zbožím.

Většina zákazníků se ptá, jak je to vlastně se zdravotní nezávadností tohoto materiálu. Vinyl od společnosti Gerflor je stejný zdravotně nezávadný materiál, který se používá pro balení potravin a ve zdravotnictví. Neobsahuje žádné těžké kovy, stabilizátory, barviva, nenajdete zde ani žádná toxická změkčovadla ani reprotoxika a formaldehyd. Vše je vyrobeno v souladu s evropskou směrnicí REACH (nařízení o registraci, vyhodnocování, schvalování a omezování chemických látek). PVC podlaha je proto ideální volbou pro Vaši domácnost.

Neváhejte a zavítejte na prodejny certifikovaného prodejce společnosti SOFTFLOOR.CZ prodejny Koberce K+K.