0

Kritéria pro výběr vhodné vinylové podlahy

Při výběru vhodného typu vinylové podlahy je třeba řešit řadu kritérií: do jakého prostoru chci podlahu umístit, jak je ten prostor využívaný, zda je v místnosti podlahové topení, kolik času chci věnovat údržbě a řada dalších.

Nabídka vinylových a PVC podlah

Při výběru vinylové podlahy je potřeba brát na zřetel několik kritérií. V tomto článku se podíváme podrobně na jednotlivá z nich.

Co od nové podlahy očekáváte?

Je potřeba si uvědomit, co od nové krytiny očekáváte. Pokud požadujete podlahu s moderním vzhledem, praktičností, odolností a jednoduchou údržbou, je Texline od společnosti Gerflor tou nejlepší volbou. Zároveň lze říci, že tato řada je i poměrně cenově dostupná vzhledem ke svým kvalitám.

Bude se pokládat podlaha na podlahové topení?

Texline lze pokládat na podlahové topení všech druhů a má výbornou tepelnou prostupnost. Mezi její skvělé vlastnosti patří mimo jiné akumulace tepla.

Jaké bude zatížení místnosti?

Řada Texline disponuje nášlapnou vrstvou 0,3 mm (od podzimu 2018 bude modifikována dokonce na 0,4mm při zachování ceny!) a celkovou tloušťkou 2,9 mm. Zátěžová třída 23 (nejvyšší) pro použití v domácnosti a 31 (mírná) pro použití v komerčních prostorech. Nemusíte se proto obávat použití v exponovanějších prostorech. Tento materiál je velmi odolný proti roztržení. Bodové zatížení této krytiny je 35 kg na cm2 což je opravdu velice vysoké číslo.

Jaký je podklad stávající krytiny?

Tento materiál od francouzské firmy Gerflor patří k řadě podlahové krytiny, která disponuje tzv. vyrovnávací vrstvou. Ta má tu výhodu, že dokáže absorbovat drobné nerovnosti podkladu, například u dlažby – spáry do 5 mm šířky a 1 mm hloubky. Lze jej pokládat i na palubky a dřevěné parketové podlahy.

Samotná pokládka vinylové krytiny?

Pokládka této vinylové krytiny patří mezi ty jednodušší, jelikož se nelepí. Tuto pokládku zvládne i šikovnější kutil. Zjednodušeně řečeno: „Stačí rozbalit, zaříznout a je to.“

Jaké je to s údržbou vinylové podlahy?

Údržba vinylové podlahy Texline patří mezi ty nejjednodušší. Vysávání a občasné vytření podlahy mopem namočeným v podlahovém čističi je naprosto dostačující.

Je vinylová podlaha odolná vůči vlhkosti?

Podlahová krytina Texline je voděodolná a zcela nepropustná z obou stran. Zároveň má protiplísňovou vrstvu, a proto je vhodná do kuchyní a koupelen.

Pro pomoc s výběrem vhodné podlahy nás kontaktujte nebo navštivte jednu z našich prodejen.