0

Nadčasovost interiéru – začněte od stylové podlahy

Bytový design podléhá stejně jako kterékoli jiné módní odvětví změnám. Určující trendy se v průběhu let proměňují, my však při zařizování našeho domova musíme myslet nadčasově. Radikálně změnit interiér totiž není zdaleka tak jednoduché, jako obměnit kupříkladu šatník. Interiérový design vyžaduje kreativní myšlení, a především dostatek inspirace.

Poradíme Vám, jak na věc, aby Vás zařizování Vašeho domova nejen bavilo, ale i naplnilo Vaše představy v maximální možné míře. Prozradíme Vám tajemství – výsledná spokojenost se vzhledem Vašeho obytného prostoru závisí na vhodně zvolené podlaze. Protože skutečný základ každého slušivého interiéru je právě stylová podlaha.

Moderní vinylová podlahaProč podlaha?

Podlaha je totiž základním stavebním kamenem každé místnosti. Od její podoby se odvíjí celkový charakter prostoru. Vybrat si tu, se kterou budete spokojeni, je skutečně klíčové. Její budoucí obměna totiž vždy znamená zásadní zásah do Vašeho obydlí, zkrátka časově, organizačně i finančně náročnou záležitost. Nezapomínejte, že jakmile se interiér jednou zaplní, podlahová krytina se stává obtížněji dostupnou. Je proto skutečnou výhrou vybrat si hned na začátek co nejlépe.

Naše podlahy


Než s výběrem začnete, promýšlejte…

Než s výběrem podlahy začněte, dobře si promyslete svá očekávání a specifické požadavky, které by měla splňovat. Prvním kritériem je umístění podlahy v rámci domácnosti. Jiný typ podlahy si totiž bude žádat předsíň, obývací či dětský pokoj, pracovna nebo ložnice. Záleží i na tom, zda zařizujete byt v panelovém domě nebo rodinný dům či chalupu na víkendové bydlení. Každý typ obytného prostoru má svá specifika a žádá si proto své řešení. Více o možnostech a kritériích té nejlepší volby se dočtete v našem článku o volbě podlahové krytiny.


V jednoduchosti je síla

Vzhledem k tomu, že podlaha patří k jedné z prostorově nejvýraznějších ploch každého obydlí, připomínáme zlaté pravidlo – jednoduchost řešení znamená eleganci a zároveň dokonale volné ruce pro výběr dalšího vybavení domácnosti. Nadčasové řešení interiéru tak může představovat vhodně zvolený odstín dřevěné podlahy nebo ten pravý dekor elegantní PVC nebo vinylové podlahy té nejvyšší kvality. 

Vinylová podlaha jako nadčasový kousek

Obzvlášť pokud máte specifické požadavky na zateplení, odhlučnění nebo povrchovou stálost podlahové krytiny, doporučujeme Vaší plné pozornosti technologii Gerflor Texline®, která v této oblasti patří k absolutní současné špičce. Více se o ní dočtete zde.

Klasika, která neomrzí

Elegantní a přitom klasické? Žádný problém. Odpověď spočívá ve výběru toho správného metrážového koberce přímo na míru. I když by se mohlo zdát, že koberce jsou v současné době na ústupu, faktem zůstává, že žádná jiná podlahová krytina nevytvoří natolik domácký a útulný dojem jako právě koberec. Nepřeberné množství vzorů, ale především vysoká kvalita zpracování otevírá možnosti, jak si vybrat nadčasově krásnou, a přitom klasickou variantu podlahové krytiny. Neváhejte a prostudujte kompletní sortiment naší nabídky metrážových koberců právě teď!

Kouzlo výrazného doplňku

Pokud jste s výběrem podlahového základu hotovi, nezbývá než interiér vybavit nábytkem, spotřebiči a všemi dalšími nezbytnostmi. Nezapomínejte ani na drobné detaily, které mohou udělat velké divy. Řeč je interiérových doplňcích, které dodají Vašemu domovu to pravé kouzlo. Například takový kusový koberec může znamenat pro místnost úžasné oživení a velkou přidanou hodnotu. Přitom vybrat si jej je tak snadné, prostudujte naši nabídku kusových koberců, zaručeně Vás potěší a inspiruje.

 

Přejeme Vám moře inspirace pro interiérové řešení příjemného a elegantního bydlení. Jako vždy zůstáváme s Vámi, neváhejte se na nás kdykoli obrátit.