0

Volba podlahové krytiny

Podlaha tvoří absolutní základ každého interiéru. Na první pohled se to nemusí vůbec zdát, ale výběr ideální podlahové krytiny pro Váš domov rozhoduje o celkové spojenosti s bydlením. 

Než se pustíte do výběru podlahové krytiny, je potřeba jasně stanovit kritéria, která by měla splňovat. Jiné nároky na užívání a údržbu představuje vstupní hala, obývací pokoj, ložnice či dětský pokoj. Rozdíl také je, zda bydlíte v bytě nebo v domě, případně vybavujete zahradní domek nebo chalupu na víkendové a prázdninové užívaní.

Volba podlahové krytiny - koberecBytová podlaha

Život v bytě je v naší zemi asi nejčastější variantou bydlení. Bytová jednotka v rámci společného domu skýtá své výhody, zejména ekonomické. Nejen nižší pořizovací cena, ale také náklady na provoz jsou výrazně finančně příznivější než v případě rodinného domu. Protiváhou je menší podíl soukromí a samozřejmě celkový obytný prostor.

Z hlediska vstupních prostor se předpokládá, že nebudeme do bytu vstupovat přímo zvenku či ze zahrádky. Naše obuv je již před vstupem do bytu základně očištěna, přesto se vyplatí vstupní chodbu vybavit povrchem s vyšší odolností a co nejlepší udržovatelností. Nejlepší podlahovou krytinou pro tuto část bytu je tedy dlažba, případně odolná vinylová či PVC podlaha. Pokud zvolíte vinyl nebo PVC, nebudete litovat, neboť pocit po vyzutí z venkovní obuvi je okamžitě hřejivý a příjemný na došlap. Pro docílení ještě vyššího komfortu je samozřejmě možné kombinovat jak dlažbu, tak vybrané druhy lina s podlahovým vytápěním. Pokud je Vaší volbou pro vstupní chodbu koberec, tak i s tímto rozhodnutím neuděláte chybu. Je však vhodné vybírat z nabídky zátěžových koberců

V případě obývacího pokoje je hlavní pozornost vždy směřována k útulnosti a příjemnému pocitu. Protože se jedná o místnost, kde trávíme většinu našeho domácího času, je potřeba myslet i na dobrou udržovatelnost podlahové krytiny. Dvojnásob to platí, pokud máte v rodině malé děti. Možností na výběr je několik. Klasikou je kvalitní metrážový koberec v luxusním či standardním provedení. Vhodnou variantou je však také PVC či vinylová podlaha, kterou lze pro zvýšení útulnosti doplnit o elegantní kusový koberec, který funguje jako zajímavý designový prvek. Neváhejte si projít naši nabídku sortimentu a vyberte si ze široké škály barev a dekorů PVC a vinylových podlah. Nabízíme PVC a vinylové podlahy s dekorem dřeva, dlažby či parket. Výsledný efekt je velice autentický.

Kuchyň a jídelna vyžadují snadno udržovatelný povrch podlahové krytiny. Ve většině domácností se jedná o dlažbu. Dobrou variantou s výrazně teplejším efektem a příjemnějším došlapem je však opět kvalitní PVC a vinylová podlaha.

Ideální volba - koberec do dětského pokoje

Ložnice je místností, kde nedochází k většímu pohybu během dne. Naopak se jedná o pokoj, který nám poskytuje odpočinek a klid. Při zařizování ložnice bychom se neměli bát volit luxusnější materiály a dopřát si pohodlí. Nejlepší variantou podlahové krytiny této místnosti je celoplošně položený koberec s vyšším vlasem, který nejvíce ocení vaše bosá chodidla. Hezky útulný dojem ale vytvoří i PVC nebo vinylová podlaha s malým koberečkem u postele.

Kategorii samu o sobě představuje dětský pokoj. Funkci ideální podlahové krytiny v tomto případě skvěle zastupuje vinylová podlaha. Pokud ale dáváte přednost kobercům, doporučujeme volbu elegantního zátěžového koberce, který vydrží zvýšené nároky na provoz. Prohlédněte si naši nápaditou nabídku koberců kusových i metrážových, speciálně určených do dětských pokojíčků.

K problematice volby podlahové krytiny v bytě doplňme, že současným trendem je jednolitost a sladěný styl. Proto doporučujeme obzvlášť na malé ploše bytu vybrat jednotnou podlahovou krytinu do všech hlavních místností. Absence viditelných přechodů mezi jednotlivými místnostmi bytu Váš obytný prostor opticky zvětší a vytvoří elegantní a příjemný dojem. 

Podlaha v rodinném domě

Podlaha rodinného domu představuje složitější rozhodování. Volba podlahové krytiny se týká větší obytné plochy, a také více místností. Je proto třeba uvažovat s přesahem a s ohledem na rozpočet, který máme k dispozici.

Nároky na vstupní halu jsou zpravidla vyšší, než je tomu v případě bytu. Do rodinného domu vstupujeme rovnou z ulice, případně také ze zahrádky a naše obuv je často znečištěná. Vstupní hala tedy musí být elegantní, ale zároveň dobře udržovatelná. Dobrou a ekonomicky přívětivou variantou je zde kvalitní PVC nebo vinylová podlaha. Vybírat můžete z nepřeberné škály vzorů a barev z našeho sortimentu. Nepřehlédněte ani širokou nabídku zátěžových koberců, které jsou vhodné nejen při vstupu do rodinného domu, ale též pro použití na schodiště a do místností jako je pracovna, dětský pokoj či kuchyně s jídelnou.

Další místnosti rodinného domu jsou víceméně identické s bytem. Pouze jejich počet se liší. Proto opět připomínáme, že v jednotné volbě podlahové krytiny a jednoduchosti se skrývá síla.

Volba podlahy - PVC nebo vinyl?

Víkendové a prázdninové bydlení

Fenomén víkendového domu je v naší zemi stále velmi silný. Češi zkrátka rádi jezdí na chatu či chalupu a tráví zde svůj volný čas. A proto hlavním kritériem podlahové krytiny je rychlá a snadná údržba. Při výběru podlahy je dobré zvážit i její vlastnosti po čas zimních měsíců. Zvláště v zimním období velice oceníme dobré izolační vlastnosti a schopnost držet teplo v místnosti. Míra komfortu v pokoji se odvíjí právě od tepla, které vnímáme převážně od nohou.

Pro nás je tedy jasnou volbou pro vybavení chaty nebo chalupy hezká PVC a vinylová podlaha, kterou lze ve vybraných místnostech ještě doplnit o podlahové vytápění. Tato silná dvojice Vám zaručí nejvyšší možný komfort během Vašich volných dní.

Pokud se rozhodnete vybavit Váš byt, dům nebo chalupu sortimentem z naší nabídky, neváhejte nás kontaktovat! Výběr vhodné podlahové krytiny s Vámi rádi zkonzultujeme a poradíme Vám zboží přesně na míru. Rychle a profesionálně k Vaší plné spokojenosti.