0

Mýty kolem koberců - údržba, roztoči, barevnost a pohodlí

Koberce v domácnosti dnes čelí značné konkurenci alternativních podlahových krytin, které jsou zdánlivě snazší na údržbu. Připomeňme si ale několik faktů.

Metrážové koberce

Údržba koberce

Koberec a papuče

Přežitý mýtus hlásá, že koberec se špatně udržuje, na rozdíl od plovoucí či dřevěné podlahy. Ovšem chyba lávky. Vše závisí především na kvalitě materiálu, ze kterého je koberec vyroben. Dnešní moderní vlákna a technologie zpracování údržbu doslova zjednodušují. Kvalitní vlákno v kombinaci s výkonným vysavačem, který použijeme jednou za 2-3 dny, činí z koberce podlahovou krytinu snů: estetickou, měkkou a příjemnou na došlap, udržující v místnosti komfort, teplo od země a zároveň bezpečnost pro miminka, děti i dospělé.

Pozor, roztoči!

Dalším mylným argumentem, proč nepořizovat koberec, jsou alergie na roztoče. Roztočové alergeny však pocházejí z 90 % z postelí, nikoli z koberce. V koberci nemají správné podmínky pro život. Stejně jako se nebudeme kvůli alergii zbavovat své postele, tak také není třeba odstraňovat z bytu koberce, protože jsou z textilu. Odborníci potvrzují, že prach s alergeny se při běžné chůzi daleko lehčeji rozvíří a zvedne z tvrdé podlahy jako je PVC, vinyl či dřevěná podlaha než z podlahy měkké – koberce. V koberci zůstává prach s alergeny přidržen ve vlasu koberce a je možno ho odstranit pravidelným vysáváním. Závěr zní – pokud nemůžete několikrát za den setřít tvrdou podlahu, je lepší koberec. Podlahové krytiny typu koberce nedovolí, aby se při chůzi prach zvedal do ovzduší – vážou ho vcelku spolehlivě do vlasu.

Stálobarevnost

Dalším rozšířeným omylem je, že koberce rychle ztrácí na původní barevnosti a jsou náchylné k poškození skvrnami, které lze jen stěží odstranit. Naopak, jednou z hlavních charakteristik moderních koberců jsou kvalitní vlákna, která si udržují svou stálobarevnost a dobře se čistí. Základem je pravidelná údržba a včasné odstraňování rezistentních skvrn ve chvíli, kdy vzniknou.

Koberec a vysavač

 Jednoznačná PRO koberec

Žádná jiná podlahová krytina, než právě koberec nevytvoří v domácnosti tak útulný dojem. Faktem je, že koberec je klasika, která se neomrzí. V dnešní nepřeberné nabídce si vybere doslova každý.

V dnešní době rostoucích energiích je koberec preferovanou volbou díky svým vlastnostem udržujícím teplo v místnosti, lépe řečeno - teplo od podlahy.

Koberec je ze všech podlahových krytin nejpříjemnější na došlap. Bez problémů je po něm možné chodit bez bot, je příjemný i na chvilkový odpočinek a platí za nejlepšího přítele malých dětí. Právě miminka a malé děti se po něm pohybují s absolutní samozřejmostí, mohou po něm komfortně lézt, zkoušet bez obav první krůčky – protože koberec hřeje, neklouže a také tlumí případné pády miminka.



Absolutní jednička do dětského pokoje

I proto je dětský koberec ideální podlahovou krytinou do dětského pokojíčku. Pro všechny své výjimečné vlastnosti, zejména však pohodlí, údržbě a bezpečnosti. Když navíc vyberete veselý nápaditý vzor pro dětský koberec, kterých je v našem sortimentu nepřeberné množství, máte vyhráno. Děti budou svůj pokojíček a krásný hrací koberce zkrátka milovat.